(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

In actie

Aanbod voor werklozen: Word sterker door informatie, vorming en engagement 

Krijg je graag meer informatie over wat je wel en niet mag doen als werkzoekende met een uitkering? Over wat RVA en VDAB van je verwachten? Hoe je dit best aanpakt en hoe het ABVV jou hierbij kan helpen? Wil je sterker in je schoenen staan wanneer je solliciteert of op controle moet bij RVA of VDAB?

Beschermingsuitkering voor niet-toeleidbare werkzoekenden  

Heb je momenteel het advies niet-toeleidbaar? En ontvang je een werkloosheidsuitkering? Dan word je vrijwel automatisch opgenomen voor de beschermingsuitkering.

Deeltijds werken / Deeltijds werkzoekend 

Als deeltijds werknemer heb je in bepaalde gevallen recht op een aanvullende uitkering bovenop je loon: de inkomensgarantie-uitkering. Wat zijn de voorwaarden en welke verplichtingen heb je als deeltijds werknemer met een inkomensgarantie-uitkering?

Eerste hulp bij solliciteren 

In drie filmpjes leer je hoe je een goed curriculum vitae (CV) opstelt, een motivatiebrief schrijft en hoe je het sollicitatiegesprek best voorbereidt.

Gezocht: jouw verhaal als SWT’er 

Wat zijn jouw ervaringen als SWT‘er met de VDAB en de eis om aangepast beschikbaar te zijn? ABVV Werklozenwerking bundelt getuigenissen. Vertel het ons hier.

Infosessies voor werklozen - nu ook via webinars 

Krijg je graag meer informatie over wat je wel en niet mag doen als werkzoekende met een uitkering? Over wat RVA en VDAB van je verwachten? Hoe je dit best aanpakt en hoe het ABVV jou hierbij kan helpen? Wil je sterker in je schoenen staan wanneer je solliciteert of op controle moet bij RVA of VDAB?

Je inschrijven als werkzoekende. Wat daarna? 

De VDAB wil werkzoekenden beter bereiken door digitale dienstverlening aan te bieden en zo meer tijd vrij maken voor wie intensiever contact nodig heeft.

Leer werken met Mijn loopbaan van VDAB 

Mijn loopbaan is je online dossier bij de VDAB. Het is er voor werkzoekenden, werkenden en tijdelijk werklozen.
Wat is het belang hiervan? En hoe kan je hier zelf goed mee aan de slag gaan?
Ontdek het tijdens een webinar of individueel gesprek.
Meld je aan via de contactbon.

Loopbaanbegeleiding na werkloosheid 

Ben je opnieuw aan het werk na een periode van de werkloosheid? En heb je al 7 jaar werkervaring in je volledige loopbaan? Dan heb je vanaf je eerste werkdag recht op loopbaancheques, als je de afgelopen 6 jaar nog geen loopbaancheques gebruikte.

Met de computer leren werken 

VDAB versterkt haar digitale communicatie. Ook andere (openbare) diensten, banken, winkels,...doen dit meer en meer. Zorg ervoor dat je mee bent.

Mijn rechten en plichten als werkzoekende 

Bij het recht op een werkloosheidsuitkering horen ook een aantal plichten. Eén van deze plichten is ‘Actief naar werk zoeken‘. Maar zoals altijd bevestigen uitzonderingen de regel. Een inleiding tot het rechten-plichtenverhaal.

Opleiding CVO of CBE: Hoe verminderd inschrijvingsgeld aanvragen? 

Heb je een opleiding gepland bij een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) of bij een Centrum voor Basiseducatie (CBE)? Dan moet je je verminderd inschrijvingsgeld voortaan aanvragen via ‘Mijn loopbaan‘ van de VDAB.

Opleiding of stage volgen: Op welke vergoedingen heb je recht? 

Werkzoekenden die een opleiding, stage of individuele beroepsopleiding (IBO) volgen krijgen een vergoeding van de VDAB.

Opleiding of stage volgen: Vraag je vrijstelling aan 

Als werkzoekende kan je opleidingen en stages volgen. Dit maakt je sterker op de arbeidsmarkt. Als je een opleiding kiest, heeft dat gevolgen voor je zoektocht naar werk. En voor je werkloosheidsuitkering. Vraag je vrijstelling tijdig aan. Hou rekening met de volgende 6 tips:

Premie voor IBO-cursisten  

De VDAB geeft een premie aan IBO-cursisten waarvan de IBO-overeenkomst is stopgezet wegens de coronamaatregelen.

PWA werd Wijk-werken 

De Vlaamse regering wil werkzoekenden via tijdelijke werkervaring klaarstomen voor een reguliere job en vormde vanuit dat oogpunt het PWA om tot Wijk-werken.

Recht op vakantie als werkzoekende? 

Ook werkzoekenden hebben recht op vakantie. Ze moeten dan niet beschikbaar zijn voor werk maar moeten zich wel aan een aantal regels houden.

VDAB - 10 tips voor een goed gebruik van ‘Mijn loopbaan‘ 

‘Mijn loopbaan‘ is het persoonlijke online dossier dat elke werkloze van de VDAB moet bijhouden. 10 tips om dat goed te doen.

VDAB - Formele of ultieme afspraken: wat moet ik doen? 

Denk je dat je die afspraken niet kan waarmaken? Neem dan snel contact op met onze ABVV-loopbaanconsulenten om jouw situatie te bespreken.

VDAB - Hoe begeleidt de VDAB je?  

Als je een werkloosheidsuitkering ontvangt, heb je een aantal plichten. Eén daarvan is meewerken aan de begeleiding die de VDAB je biedt in je zoektocht naar werk.

VDAB - Hoe controleert de VDAB je? 

Wanneer je een werkloosheidsuitkering krijgt heb je een aantal plichten. De VDAB controleert of je aan deze plichten voldoet.

VDAB - Problemen met de VDAB? 

Ervaar je een schending van je rechten als werkzoekende? Of ben je ontevreden over je begeleidingstraject naar werk? Het ABVV kan je helpen.

VDAB - Sterker in je schoenen bij de VDAB 

Wil je weten wat de rol is van de VDAB in je zoektocht naar werk? Zit je vast in je VDAB-traject?

Werkloos? Laat je stem horen!  

Kom naar de bijeenkomsten van onze werklozencomités in West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg

Werkzoekende 55-plusser in Vlaanderen? 

De VDAB stuurt je via ‘automatische matching’ een mail, brief of sms met jobaanbiedingen die goed bij jouw profiel passen.

Workshop ‘Kopzorgen‘ | Limburg 

Stress komt in onze huidige maatschappij veel voor, iedereen krijgt er tegenwoordig mee te maken.
Tijdens deze workshop leer je wat stress is, hoe het zich uit en hoe je er mee om kunt gaan.