(0)

Selecteer Regio

Gezondheid is geen spel

Verlaag meteen de medische kosten!

Blad, steen… Schaars budget voor jouw gezondheid!

Gezondheid is geen spel. Verlaag meteen de medische kosten!

#moetenkiezenisverliezen


Moeten kiezen is verliezen

Ziek maakt arm. 1 op de 5 vijf mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit omdat het te duur is. Dit aantal is de laatste jaren fors gestegen. Mensen moeten keuzes maken over medische zorgen en worden bij ziekte of na een ongeval vaak in armoede geduwd. Dat is volstrekt onaanvaardbaar in een welvarend Vlaanderen. Wij eisen dat iedereen altijd de beste medische zorgen krijgt, zonder onderscheid.

5 Eisen een betaalbare gezondheidszorg

 • Gezondheid is een basisrecht.
  De koopkracht van mensen daalt door de stijgende medische factuur. Dat moet stoppen want ziek zijn maakt arm. Steeds meer mensen moeten
  onmogelijke keuzes maken tussen hun gezondheid of een andere noodzakelijke uitgave.
 • Stop de besparingen op de sociale zekerheid.
  De sociale zekerheid zorgt er voor dat uw gezondheidszorgen veel betaalbaarder worden. De huidige Regering bespaart hierop ten koste van vele mensen, en dat moet stoppen.
 • Een automatische toekenning van de Verhoogde Tegemoetkoming.
  Een grote groep mensen in een kwetsbare positie doet nog geen beroep op hun recht op de Verhoogde Tegemoetkoming. De Verhoogde Tegemoetkoming zou automatisch toegekend moeten worden om het armoederisico te doen dalen.
 • Stop de torenhoge supplementen voor een éénpersoonskamer.
  De prijzen voor een éénpersoonskamer zijn zo hoog, dat ze een exclusiviteit zijn geworden. Een groot gedeelte van de opleg voor een éénpersoonskamer gaat bovendien naar particuliere artsen in plaats van het dekken van de zorgkosten.
 • Elke patiënt moet volledige transparantie krijgen over de meest betaalbare behandeling.
  Er wordt niet altijd het meest betaalbare medicijn voorgeschreven. Er worden geheime afspraken gemaakt tussen de fabrikanten en de huidige regering waardoor nieuwe medicijnen of behandelingen enkel aan woekerprijzen beschikbaar zijn. Deze praktijken moeten stoppen.

Test jouw kennis van de Medische factuur

Doe mee aan onze Quiz!

Downloads

Zoek op trefwoord

gezondheid Seniorenwerking

Terug Top