(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Christine (43) was uitgekeken op haar job...

Vandaag wacht haar een nieuwe uitdaging bij een andere werkgever. Waarom klopte zij aan bij ABVV-loopbaanbegeleiding?


... en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging.

"Na mijn studies ging ik vrijwel onmiddellijk bij mijn huidige werkgever aan de slag. Ik doorliep er verschillende functies, goed voor samen meer dan 20 jaar anciënniteit. Ik was ondertussen een veertiger en had het wel gezien bij deze firma. Er was geen uitdaging meer. Ik kon 2 dingen doen : er tegen mijn zin blijven tot aan mijn pensioen of er iets aan doen en op zoek gaan naar iets anders. Het was tijd voor een nieuwe wind. Ik voelde mij aangesproken door een advertentie over de dienst loopbaangeleiding van het ABVV en maakte een afspraak."

... loopbaanbegeleiding gaf haar moed en energie om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

"In het begin dacht ik soms: “Waar ben ik toch aan begonnen?”. Maar naargelang de begeleiding vorderde, keek ik steeds meer uit naar het volgende gesprek. Ik keerde steeds huiswaarts met veel energie."

"In de laatste fase van de begeleiding gingen we ook werken rond het thema “solliciteren”. Ik kreeg tips mee, er werd een sollicitatiegesprek geoefend, interessante websites werden overlopen,… Na 20 jaar opnieuw gaan solliciteren voelt vreemd aan. Ik was onzeker. Maar vrij vlug ben ik de sollicitatie oefeningen ook in de praktijk gaan toepassen."

... loopbaanbegeleiding maakte haar heel wat zelfzekerder.

"Ik ben er op persoonlijk vlak heel wat zelfzekerder uitgekomen. Ik ben meer gefocust op mijn sterke en minder op mijn zwakke kanten. Ik kan beter relativeren." 

"Ik zette door en mijn wens is uitgekomen: binnenkort start ik bij mijn nieuwe werkgever. Dat had ik nooit van mezelf gedacht 1,5 jaar geleden. Ik heb mijn grenzen verlegd. Het heeft mijn leven echt veranderd."

Christine raadt loopbaanbegeleiding aan ...

 ... aan iedereen die al een tijdje aan het werk is en professioneel in een dipje zit. Het is belangrijk om je goed te voelen in je job, want je brengt er heel wat tijd door.

"Ik ben er zo enthousiast over, dat ik familie en vrienden die ongelukkig zijn met hun werk, overtuig om ook de stap te wagen."

Zoek op trefwoord

loopbaanbegeleiding

Terug Top