(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Hanne (27) wist niet meer goed welke richting op de arbeidsmarkt te kiezen ...

Na haar studies deed ze werkervaring op in verschillende sectoren (onderwijs, privé en de sociale sector). Midden 2008 was ze als bediende aan de slag met een tijdelijk contract in de automobielsector. Waarom klopte ze aan bij ABVV-loopbaanbegeleiding?


... met ABVV Loopbaanbegeleiding ging zij op zoek naar jobs en sectoren die bij haar pasten.

" De job in de automobielsector sloot weinig aan bij mijn leefwereld. Ik wou hoedanook niet verder in die job. Maar ik wist eigenlijk niet goed meer in welke richting te solliciteren. Het leek of er te veel opties waren. Geen enkele functie of sector sprong er voor mij nog uit. Ik had er nood aan te weten welke jobs of sectoren bij mij pasten. Ik hoorde iemand vertellen over loopbaanbegeleiding en waagde de stap."

... leerde via loopbaanbegeleiding haar wensen, kwaliteiten en verwachtingen kennen.

"Loopbaanbegeleiding maakte een einde aan mijn vele twijfels over mijn verdere loopbaan. Via oefeningen over mijn sterke kanten en over werkpunten, over mijn dromen en interesses kreeg ik bevestiging van de dingen die ik meende goed te kunnen. En ik leerde mijn wensen en verwachtingen beter kennen. Het was deugddoend dat de loopbaanbegeleider je een spiegel durft voorhouden."

...ging gerichter en bewuster solliciteren.

“Uiteindelijk heb ik professioneel geen ommekeer van 180 graden gemaakt, maar dat hoefde ook niet. Ik ben ‘bewuster’ gaan solliciteren. Niet meer zomaar voor gelijk welke vacature die misschien wel in de richting kwam van mijn interesses. Zo hechtte ik tijdens het solliciteren meer belang aan de vooropgestelde functieprofielen en de verwachte competenties zodat de kans op ontgoochelingen kleiner werd.”

Hanne raadt loopbaanbegeleiding aan...

... aan  iedereen die niet de voldoening haalt uit zijn job die hij eigenlijk zou willen.

... aan iedereen die met te veel twijfels over zijn professionele loopbaan kampt.

"We zijn het aan onszelf verplicht om in die situaties stil te staan bij ons werk. Gebrek aan tijd en energie zijn vaak redenen om het niet te doen. Mijn ervaring is dat de stap zetten de moeite loont, want blijven twijfelen kost ook veel energie en tijd."

Zoek op trefwoord

loopbaanbegeleiding

Terug Top