(0)

Selecteer Regio

Je kan geen duurzame economie bouwen op een sociaal kerkhof

Roodshow op maandag 21 januari ‘19 | 18u

Voor deze Roodshow nodigen Linxplus Antwerpen en de ABVV Diversiteitswerking David Weinberger en Steven De Backer uit. Centraal staat het begrip "rechtvaardige transitie" om de klimaatdoelstellingen te halen.


David Weinberger en Steven De Backer

David is expert milieu voor het Vlaams ABVV en ondersteunt militanten om hun werkvloer groener en duurzamer te maken. Hij volgde de klimaatconferentie van december 2018  in Katowice  door een syndicale bril en schreef hier al deze bijdrage over. Centraal staat het begrip van “rechtvaardige transitie” om de klimaatdoelstellingen te halen. Dit wil zeggen dat het klimaatbeleid wordt gekoppeld aan een doorgedreven sociaal beleid. De inbreng van de vakbonden is dus cruciaal om dit principe te verdedigen.

Steven De Backer, délégué voor Rizla Belgium te Wilrijk, vult het verhaal van David aan. Vanuit zijn eigen syndicale ervaring zal hij vertellen hoe hij voor een duurzamer bedrijf gaat. Om zo de aanwezigen te inspireren ook zelf actie te ondernemen! Meer informatie over de ondersteunende producten van het ABVV en de aanpak bij Rizla vind je ook op http://klimaatkameraad.be.

Praktisch

  • Wanneer? 21 januari 2019. Deuren om 18u, start om 18u30
  • Waar? Bistro Bondsgebouw, Ommeganckstraat 47-49, 2018 Antwerpen
  • Prijs? Gratis!

Inschrijven via google form of telefonisch op 03 220 67 11.

Agenda

maandag 21/01/2019 18u00 Ommeganckstraat 47-49 Antwerpen | 2018 Algemeen

Andere sites

Terug Top